Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Юта Джаз" е първият кандидат за Александър Везенков

Снимка: www.sportal.bg

Българинът Александър Везенков е извън първите 35 в Драфта на НБА, каквито бяха предварителните прогнози. В момента той е на 54-то място и изглежда според лотарията като евентуално ново попълнение на "Юта Джаз", които ще теглят играчи като 12-и отбор.

Отборът на "Минесота Тимбъруулвс" спечели лотарията за драфта на Националната баскетболна асоциация и ще избира първи нови попълнения. За първи път в историята си Горските вълци печелят това право, а преди самата лотария шансовете им бяха 25 процента- най-високи сред всичките 14 отбора, които не се класираха за плейофите. Те завършиха и с най-лоши показатели през миналия сезон.

Ние просто искаме да вземем младок с голямо сърце и силна психика, коментира собственикът на отбора Глен Тейлър след края на тегленето на билетите в хотел в Манхатън. Самата церемония по драфта е планирана за 25-и юни в "Барклис Сентър" в Бруклин.

За момента фаворити за номер 1 в драфта са центровете Карл-Антъни Таунс и Джаалил Окафор, съответно състезатели на Университета на Кентъки и на Дюк. Следващите трима в ранглистата за момента са пойнт-гардът Д'Анджело Ръсел от Охайо, Еманюел Мудиай, който игра в китайското първенство през тази година, както и латвиецът Кристапс Поржингис, състезавал се в испанското първенство.

Другата изненада е, че "Лейкърс" взеха 2-рото място, разменяйки ги с "Ню Йорк Никс", които отиват четвърти да избират. Трети ще тегли нов играч "Филаделфия 76-ърс", а "Орландо Меджик"- 5-и.

Малко сме разочаровани, защото очаквахме да сме на по-висока позиция. Но не е проблем, защото първите пет отбора със сигурност ще вземат страхотни играчи, коментира генералният мениджър на "Ню Йорк" Стиви Милс.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна