Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет в Пловдив гласува декларация против сливането на Окнологичния център с друга болница

Снимка: БГНЕС

Общинският съвет на Пловдив ще започне днешното си заседание с гласуване на декларация срещу сливането на Комплексния онкологичен център в Пловдив с друга болница. Като собственик на здравното  заведение, в което се лекуват болни от цялата страна, местният парламент заявява, че с всички законни средства ще защитава запазването на неговата самостоятелност.

До декларацията се стигна след предварителна среща на директора на Центъра д-р Калин Калинов с общински съветници от всички групи. Ръководството на Комплексния онкологичен център в Пловдив отправи и официална покана към министър Петър Москов да посети лечебното заведение и се запознае със системата на работа:

Министър Москов да заповяда, да го запознаем с нашето лечебно заведение, системата, която действа вътре, на лечебно-диагностичните процеси, и нека той сам прецени дали ние сме джунгла и дали при нас пациентите се лутат като животинчета. При нас това не се случва. Аз смятам, че от тук нататък реформа трябва да има, но тази реформа трябва да почива на базата на един широк диалог, на една широка дискусия на ниво специалисти, експерти с активното участие на пациентските организации.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна