Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 22-ри юни могат да се предявяват искови молби за вземания от КТБ

Снимка: БГНЕС
До 22-ри юни могат да се предявяват искови молби за вземанията от Корпоративна търговска банка. Това е указано на сайта на банката. Вложителите с негарантирани влогове не е необходимо да подават специално молба, тъй като синдикът е длъжен да ги впише в списъка служебно.

Според информацията, публикувана на сайта на банката в несъстоятелност, синдиците в Корпоративна търговска банка служебно вписват като приети вземанията на вложителите в банката; както и тези на работниците и служителите, произтичащи от трудово правоотношение с банката, възникнало до една година преди датата на решението за откриване на производство по несъстоятелност. Служебно се вписват и установените с влезли в сила актове публични вземания.

До два месеца от обявяването на несъстоятелността, което в случая с КТБ означава 22-ри юни, могат да се предявяват искания за вземания. Това трябва да стане лично в централата на банката или по пощата, като е валидна датата от пощенското клеймо. По електронен път искания не се приемат.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени