Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Над 1 милион оцеляват с 340 лева на месец, пише вестник "Земя", като цитира данни на приходната агенция. Със 71 лева се е повишил общият доход средно на домакинство за първите три месеца на годината, допълва всекидневникът.

"Дядо на 105 години от София в списъка с милионери от данъчните декларации", показва разследване на "168 часа". Според запознати това може да е измама. Често определени хора използват данните на пенсионери, като им приписват високи суми по договори, защото не дължат данъци и не е необходимо да се регистрират по ДДС.

10 хиляди евро струва да си ВИП бежанец в България. Това е водещо заглавие на "Телеграф". Според изданието срещу сумата каналджии прекарват нелегално хора със самолет от Турция до България, а имигрантите се снабдяват с "паспорт под наем".

"Руски фирми отказват да работят с България", пише "Преса". От Съюза на машиностроителите в Русия не желаят да подпишат споразумение за сътрудничество с браншовата камара у нас. Общият обем на експорта за 2014 година е около 300 млн. лева. От началото на годината се отчита спад от 15-17 процента, пише изданието.

Слагат стикери на автомобилите за превоз на хляб, съобщава "Дума". С мярката ще се позволи създаването на регистър, за да се контролират превозните средства. Пред изданието от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите твърдят, че с предвидените промени половината от сивия сектор ще излезе на светло.

"Сринаха се цените по хотелите на морето", информира от първа страница "Труд". В сравнение с миналото лято цените са с до 20 процента по-ниски, а на много места настаняват безплатно деца до 14 години.

"Ученици дариха пари за рушащия се паметник на Христо Ботев в Калофер". За инициативата съобщава "Дума". Става въпрос за пловдивски младежи, които са получили като подарък портрет на поета, в замяна на благородния си жест.

Българската академия на науките отличи Симеон Сакскобургготски с плакет "Радетели на БАН", пише в статия "Новинар". Наградата е връчена за заслуги на бившия премиер за развитието и популяризирането на институцията.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна