Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Яворов“ предупреди, че ще се падне

БНР Новини
Снимка: БГНЕС
Дълбоко се съмнявам, че в някоя друга държава освен България министърът на образованието ходи в местния ДАНС, за да осигури безпроблемното провеждане на матури за дванадесетокласниците и  тегли сам билета за писмената тема и тестовете за по- голяма достоверност. Както също дълбоко се съмнявам,че в някоя друга държава средношколските изпити се предават на живо по централните телевизии и се представят като събитие от национално значение.
Матурите в България се превръщат в шизофрения - пише един учител в мрежата - с колеги лепихме ленти с печати на всички прозорци от първия етаж на моето училище, както и в тоалетните, където често услужливи помагачи доставят спасителна информация. Само който не е участвал в организацията на матури, не знае, че се разиграва сюжет, достоен за студио Х. Квестори като постови пред училищните сгради, в коридори и изпитни зали, включени камери, двойно засекретяване, полицейски ескорт за зрелостните работи...
И какво стана? „Яворов“ направо си предупреди във Фейсбук, че ще се падне на матурата по български език и литература, а една национална телевизия без затруднения и срещу скромните 100 лева успя да си купи час и половина след започването на матурата, правилните отговори за тестовете.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна