Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балъков иска победи над "Лудогорец" и ЦСКА

Красимир Балъков
Снимка: БГНЕС

"Литекс" ще изиграе последните си два мача от настоящия сезон в А футболната група напълно мотивиран и ще се бори за победи срещу "Лудогорец" и ЦСКА, това заяви пред журналисти старши треньорът на ловешкия тим Красимир Балъков.

В 31-вия кръг оранжевите приемат шампионите на 23-ти май от 17.30 часа, а в последния 32-ри кръг гостуват на стадион "Българска армия" на 30-и май.

По думите му твърденията, че "Литекс" се е класирал вече служебно за евротурнирите, заради отнетите лицензи на ЦСКА и "Локомотив" (София), които се публикуват в медиите не го интересуват , а само спортно-техническите компоненти.

Ние сме се концентрирали за мачовете с "Лудогорец" и ЦСКА. Искаме да ги изиграем по най-добрия начин и да дадем всичко от себе си. Това са мачове, в които футболистите играят с удоволствие, мачове, в които има голям заряд, всички са пълни с желание за игра. От поражението от "Берое" ни заболя, защото не заслужавахме да загубим, каза още Балъков.

Той подчерта, че застава твърдо зад нападателя Бьорн Йонсен, който направи фрапантен пропуск в Стара Загора във важен за "Литекс" момент. Според треньора, норвежецът е млад футболист, който има безспорни качества, но все още не се е адаптирал напълно заради това, че е привлечен в последния момент преди пролетния полусезон.

Балъков допълни, че в "Литекс" вече работят по лятната селекция, но отказа да разкрие подробности, както и това, кои от сегашните играчи ще напуснат клуба. Той не даде и отговор дали ще остане в Ловеч през следващия сезон.

В момента не мисля по този въпрос. Изцяло съм концентриран върху предстоящите два мача, които трябва да изиграем. Трябва да дадем всичко от себе си, да се представим по най-добрия начин в тях, после вече ще видим какво става и какво не става, каза още Красимир Балъков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна