Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Валенсия" хвана последния влак за Шампионска лига

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Валенсия" победи с 3:2 като гост изпадащия "Алмерия" в мач от последния 38-и кръг на испанското първенство. Гостите завършват на четвърто място сезона в Примера дивисион с актив от 77 точки и се класират за квалификационния кръг в Шампионската лига. 

Голове на Николас Отаменди, Софиан Фегули и Пако Алкасер осигуриха успеха на "Валенсия". "Алмерия" на два пъти повеждаше в резултата чрез Томас и Фернандо Сориано, но нямаше шанс да съхрани аванса си.

В самия край на срещата Даниел Парехо от гостите получи втори жълт и съответно червен картон. "Алмерия" изпада от елита, след като е на предпоследното 19-о място с едва 32 точки.

Шампионът "Барселона" завърши наравно 2:2 у дома срещу "Депортиво" (Ла Коруня). Голове на Лионел Меси в 5-ата и в 59-ата минути дадоха два гола аванс в полза на каталунците, които от миналия кръг си бяха осигурили първото място в крайното класиране.

Лукас Перес и Диого Саломао се разписаха за тима от Ла Коруня в последния четвърт час и донесоха скъпоценната точка в полза на "Депортиво". "Синьо-белите" от Галисия се спасяват с равенството, след което имат 35 точки.

Меси пък има 43 гола в Примера дивисион и остава на второ място в листата на най-добрите реализатори в шампионата. Кристиано Роналдо от "Реал" (Мадрид) е с 45 попадения.

"Севиля" победи с 3:2 като гост срещу местния си съперник "Малага", но не успя да настигне "Валенсия". Севилци, които ще играят на финала в Лига Европа с украинския "Днипро" следващата седмица, имат актив от 76 точки на пето място.

"Ейбар" победи с 3:0 у дома срещу изпадналия от елита "Кордоба", но също не успя да запази мястото си сред най-добрите отбори в Испания. "Ейбар" има 35 точки на 18-о място. На 17-ата спасителна позиция завършва "Гранада", след като направи равенство 0:0 у дома с шампиона на Испания за 2014
година "Атлетико" (Мадрид). "Гранада" също има 35 точки, но е преди "Ейбар" в миникласирането между баските, "Гранада" и "Депортиво", които са с равни точки.

"Виляреал" също се класира в Лига Европа, но ще играе в квалификациите. "Жълтата подводница" е на шесто място в крайното класиране с актив от 60 точки. В последния 38-и кръг "Виляреал" загуби с 0:4 като гост на "Атлетик" (Билбао). Баските са седми.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна