Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" отбеляза 101-а годишнина от своето създаване

"Левски"-годишнина
Снимка: БГНЕС

Футболен клуб "Левски" отбеляза 101-а годишнина от своето създаване. По традиция "сините" поднесоха венци и цветя в 22-о СОУ "Георги Раковски" в центъра на столицата, където през 1914-а година на 24-и май е бил основан клубът. На церемонията присъстваха многобройни фенове на "сините", деца от юношеските формации на футболния клуб и ръководителите, в лицето на спортния директор Георги Иванов, финансовия директор Константин Баждеков, председателя на УС Иво Тонев и старши треньора Стойчо Стоев.

Футболния клуб "Левски" и сдружение "Сини сърца" представиха пред феновете на отбора юбилейната книга "100 години Левски". Под надслова "Любов, чест и гордост" "сините" стартираха кампанията с продажбата на книгата, като всички приходи от нея ще бъдат използвани за построяването на музей в сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов". Автори на книгата, която е в ограничен брой от 1914 копия и е с цена 100 лева, са журналистите Георги Манов, Румен Пайташев и Здравко Гюров.

"Левски не е проект, а идея. Той е създаден от ученици, а създаденото от дете е нещо чисто и неопетнено", обявиха от сдружението "Сини сърца" при представянето на книгата.

Копия от юбилейното издание получиха съпругата на легендата Георги Аспарухов, спортният клуб, футболният клуб и играчите на "сините". Освен това на търг бяха продадени две книги като за първата "син" фен плати 1000 лева, а втората беше продадена за 600 лева.

В края на пищната церемония футболистите на Левски гръмнаха по едно шампанско, с което беше дадено начало на кампанията за построяването на музей на славата на "Левски".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна