Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 5 километра е опашката от тирове на Дунав мост 2

| обновено на 28.05.15 в 18:02
Снимка: Радио ВИДИН

Втори ден на Дунав мост 2 в посока към Румъния се образуват колони от тирове.  Шофьори чакат  цял ден, за да преминат граничния пункт на изхода на страната, а опашката вече е 5 километра.

Над 8 часа са нужни на товарните автомобили за да излязат от страната. Шофьорите, които чакат на граничния пункт не знаят за забавянето.

Около 1800 товарни автомобила са преминали за ден по Дунав мост-2. Трафикът не е по-голям от обичайното, казаха от дружеството, което стопанисва съоръжението. Забавянето е при обработката на документите. От Агенция "Митници" казаха, че са нужни около минута-две за обработката на документите на един автомобил от тяхна страна. Отворени са и двете транспортни ленти на изхода на страната, казаха от Гранична полиция и обясниха, че също няма забавяне от тяхна страна. 

Шофьори казаха, че за 4 часа са успели да преминат едва 500 м. Оплакаха се, че имат срокове, които трябва да спазят, а за забавянето фирмите ще трябва да плащат неустойки. Освен това няма условия за чакане няма вода, нито тоалетна.  По обяснение на изпълнителния директор на дружеството, което стопанисва Дунав мост 2, Любомир Низамов, трафикът не е по-голям от обичайния. Около 1500 товарни автомобила преминават на ден през граничния пункт, а забавянето е при обработката на документите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна