Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В понеделник започва ремонтът на третия участък от бул. "Цариградско шосе" в София

Снимка: архив, БГНЕС

Ремонтът на третия участък от столичния булевард "Цариградско шосе" започва от понеделник. Заместник-кметът по транспорта Любомир Христов представи пред журналисти на място временната организация на движението в ремонтирания участък.  Той ще обхване северното платно в частта от хотел Плиска до моста над алея „Яворов“.

От 04.30 часа на 1 юни 2015 година до 24.00 часа на 30 юни 2015 година всички превозни средства ще ползват само платното, което в нормални условия е за движещите се от центъра към околовръстния път. За около 15 дни се затваря и тунелът под бул. "Цариградско шосе" към Телевизионната кула до Семинарията, обясни Христов:

Имаме ангажименти от страна на Пътната полиция за допълнителни постове - да подпомагат, регулират или да контролират трафика. Организацията на движението на градския транспорт, аналогично с всички останали превозни средства, двупосочно в този участък, включително и тролеите. Тези, които бяха доставени миналата година, са снабдени с дизелов двигател, което им позволява в този участък да се движат автономно. Спирките, в рамките на двупосочното, се закриват две. Тази, по посока центъра, ще работи, а в обратна посока - ще бъде закрита.

От 04.30 часа се забранява влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” в участъка между бул. „П. Яворов” и ул. „Алфред Нобел”, включително и тунелната връзка от бул. „Цариградско шосе” към бул. „П. Яворов”.  Движението на пътни превозни средства ще се извършва двупосочно в южното пътно платно на бул.„Цариградско шосе” в същия участък.

Автобусна линия № 305 в посока „Централна гара“ маршрута се променя от сп. „Х-л Плиска“ при ул. „Алфред Нобел“ надясно по пътната връзка на ул. „Алескандър Жендов“, наляво по ул. „Шипченски проход“, надясно по бул. „Михай Еминеско“, бул. „Ситняково“ и по маршрута си. В посока ж.к. „Младост“ маршрута не се променя.

Тролейбусите от линии № 4, 5, 8 и 11 се пренасочват в южното пътно платно. Автобусните линии, които не променят маршрута си, се пренасочват в южното пътно платно в участъка на ремонта на булеварда, съгласно въведената временна организация на движение.

Разкрива се временна еднопосочна спирка - „ул. Хемус“ за Автобус № 305 на съществуващата трамвайна спирка на ул. „Шипченски проход” по посока пл. „Централна гара”.

Закриват се еднопосочни спирки „бул. Пейо Яворов“ с код: 0073 и „ул. Александър Жендов“ с код: 1819 за тролейбусни линии № 4, 5, 8, 11 и за автобусна линия № 84 в посока пл. „Орлов мост”.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна