Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София се проведе флашмоб в подкрепа на борбата срещу жертвите на пътя

| обновено на 01.06.15 в 12:48
Снимка: БГНЕС


Атрактивна акция, насочена към спиране на войната по пътищата, се проведе пред храм "Свети Александър Невски" в София. Десетки хора легнаха на паважа, за да изразят по този нестандартен начин своя протест срещу неразумното шофиране. Организатор на проявата е Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Владимир Тодоров от Асоциацията коментира:

655 души миналата година са загинали. Ние се опитваме да покажем нагледно каква огромна цифра е това. Това е едно море от хора.

Той каза, че идеята на инициативата "Да легнем на пажава" е да се провокира толератно и разумно шофиране. Дата на провеждането на събитието - 1-ви юни, е избрана не случайно, защото, според статистиката, загиналите деца през миналата година са 33.

Искаме с това да покажем, че в началото на летния период родителите трябва да превозват децата си отговорно, с детски седалки, с колани, да спираме на пешеходни пътеки, да бъдем толератни към мотористите, призова Тодоров.

Доброволци и участници в проявата изпълниха голяма част от пространството около църквата "Свети,Александър Невски", като легнаха за около 2-3 секунди на паважа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени