Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Митничари правят ревизия в "ЛУКОЙЛ Нефтохим"

Снимка: БГНЕС

Агенция "Митници" е започнала ревизия в "ЛУКОЙЛ Нефтохим", съобщи в ефира на Нова телевизия шефът на ведомството Ваньо Танов. Повод за проверката е твърдението от миналата седмица на лаборатория, ръководена от бившия премиер Иван Костов, че "Лукойл" мами бюджета и потребителите, като декларира цена на петрола, която е завишена.

Танов посочи, че ревизия трябва да се направи и от страна на Националната агенция за приходите, а също и да се назначи одит, който да анализира резултатите от ревизиите НАП и митниците в дружеството.

Тогава ще се отхвърли или потвърди тезата на Иван Костов. Само с данни от едно от двете ведомства не може да бъде направен точен извод, обясни Танов.


През април 2013 година Агенция "Митници" установи нарушения в данъчен склад на "Лукойл", чийто лиценз преди това бе отнет, но впоследствие върнат от съда.

Митниците отнеха лиценза на базата, която осигурява доставката на гориво до София, след като установиха, че средствата за измерване и контрол в данъчния склад не отговарят на изискванията.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени