Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отец Гелеменов гони злото и демоните в Деня на детето

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Злото и демоните от изпълнителната власт гони в Деня на детето отец Гелеменов. Асоциацията за детско развитие "Член 24" беше организатор на молебена, чрез който майки на деца с увреждания призоваха за повече социални услуги.

Пред входа на Министерския съвет - бутилка вино, питка, няколко свещи, китка здравец и отец Гелеменов. Чакат го няколко майки на деца с увреждания. Със силата на молитвата те се надяват той да изгони от управляващите обладалото ги зло.

Това е молебен за здравето на българските деца.

След молебена отец Гелеменов поиска:

Не трябва да се обявява в НАП или там, където е социалната служба, доход, който да осигурява детските надбавки на съответните семейства. Тези пари трябва да се дават на дечицата екс леге, независимо от това, че техните бащи и майки може да са и милиардери. Тези пари се полагат на дечицата.

Вера Иванова е майка на младеж с увреждания. Скоро той ще навърши 20 години:

Той е голям мъж, само че, откакто е навършил пълнолетие, не е станал мъж. Той си остава дете, което не може да говори, не може да се храни само, не може да се ориентира. Докато навършат пълнолетие, държавата тотално ги оставя на нас, родителите, на глад и мизерия, защото липсват социални услуги. Детето ние няма къде да го оставим, защото липсват дневни центрове за тези деца, за да заработим, и трябва да живеем със 135 лева.

Накрая майките връчиха отворени писма в Министерски съвет и Народното събрание.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна