Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хамбургер" пак оцеля в плейофа за елита, Мицански резерва за "Карлсруе"

Диас вкара изравнителния гол за "Хамбургер" в добавеното време за успеха срещу "Карлсруе"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на "Хамбургер" ще играе в Бундеслигата и през следващия сезон. Тимът победи "Карслруе" като гост с 2:1 след продължение в срещата-реванш от плейофа за оставане в елита. Първият мач завърши 1:1, а "Хамбургер" спечели с общ резултат 3:2. За "Карслруе" Илиян Мицански остана резерва и не се появи в игра. Тимът от Хамбург миналата година отново спечели плейофа за оставане срещу "Гройтер Фюрт", а втородивизионният "Карсруе" не успя да се върне в Бундеслигата след шестгодишно отсъствие.

Домакините откриха резултата в 78-ата минута след попадение на Райнхолд Ябо. "Хамбургер" изравни в добавеното време на двубоя, след като Марсело Диас се разписа от пряк свободен удар и прати срещата в продължения. В 115-ата минута гостите стигнаха до обрат. Резервата Николай Мюлер се възползва от пас на Клебер и направи 2:1. В последната минута "Карслруе" получи правото да изпълни дузпа, но Рене Адлер спаси удара на Роувен Хенингс от бялата точка и така "Хамбургер" спечели мача.

Бившият европейски клубен шампион направи пореден слаб сезон в германското първенство. Грандът от Северна Германия никога не е изпадал от елита след 1963 година, когато е създадена Бундеслигата. От Втора Бундеслига в елита влизат "Дармщад" и "Инголщад".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени