Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивелин Попов подписа със "Спартак" (Москва)

Ивелин Попов позира с екипа на "Спартак" (Москва)

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов подписа дългосрочен договор със "Спартак" (Москва), съобщиха от руския гранд. 

Попов е роден на 26 октомври 1987 година в София. Той е бивш играч на "Литекс", "Газиантепспор" и "Кубан" (Краснодар), където преминава през 2012 година. За руския клуб Попов има 80 мача и 19 гола.

Това е голямо събитие за мен, голяма крачка напред в кариерата ми! Познавам "Спартак" още от детинство, тъй като се интересувах от руския футбол. Помня играчи като Егор Титов и Дмитрий Алейничев, както и други отлични футболисти. По това време "Спартак" постоянно играеше в Шампионската лига и беше познат в Европа. Знам, че това е най-големият клуб в Русия. За мен ще бъде голяма чест да нося червено-белия екип. Вече проведох разговор с новия генерален директор Сергей Радионов. Запознат съм с голямата му роля за клуба като футболист. Той е бивш централен нападател, който е вкарал много голове. След това е бил шеф на клубната академия. От разговора с него останах с приятни впечатления. Разбрах какви са плановете му за развитие на клуба, каза Попов пред официалния сайт на "Спартак".

Имаше още три-четири предложения. Когато се появи конкретен интерес от страна на „червено-белите", аз казах на шефовете на моя клуб, че искам да играя само в "Спартак". Последваха бързи и ползотворни преговори. Останах много щастлив от това. Все пак новият ми клуб е най-известният в Русия. Подкрепят го милиони привърженици! Мога да играя зад нападателя, а освен отляво и отдясно. Важното е да съм полезен на отбора. Дали ще вкарам гол, ще направя асистенция или нещо друго - искам да нося максимална полза на "Спартак", каза още Попето.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна