Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антоанета Бонeва: Не искам да се очаква нищо от мен в Баку, защото това тежи

Антоанета Бонeва: Не искам да се очаква нищо от мен в Баку, защото това тежи
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Не искам да се очаква нищо от мен в Баку, защото това тежи много. Дано подготовката ми премине на ниво, а оттам нататък - каквото се получи. Ще дам всичко от себе си, това каза най-добрата ни състезателка по спортна стрелба  Антоанета Бонева по повод участието си в Европейските игри в Баку от 12-и до 28-и юни..

Състезателката от Търговище не смята, че е достигнала пика във формата си и е уверена, че може още да подобри резултатите си.

Това определено е най-силната ми година, но не мисля, че съм достигнала пика във формата си. Има още какво да покажа, каза Бонева.

Стрелбата ще бъде представена от четирима състезатели, като освен Бонева в Баку ще участват Мария Гроздева, Самуил Донков и Антон Ризов.

Спортният директор на Българския стрелкови съюз Димитър Тодоров похвали състезателите за успешните им класирания от началото на година и подчерта, че резултатите са постигнати въпреки тежките условия за подготовка за стрелбата в България.

От началото на годината стрелбата е най-успешният спорт у нас, въпреки тежките условия, при които се подготвят състезателите. Най-големият проблем на стрелбата си остава липсата на собствена база. Дано този въпрос бъде решен, за да може състезателите да тренират при нормални условия. Ще водим разговори с Министерството на спорта и ще търсим решение на проблема. Ние сами съзнаваме, че въпросът с базата е много сложен и няма как да бъде решен бързо и лесно, но трябва да се направят първи стъпки, коментира Тодоров.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени