Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сесил Каратанчева: Беше много хубава седмица за мен на "Ролан Гарос"

Сесил Каратанчева: Беше много хубава седмица за мен на "Ролан Гарос"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Беше много хубава седмица за мен на "Ролан Гарос". Не очаквах да се вдигне такъв шум, но това е заради срещата с Янкович. Беше само една победа. Срещу Фалкони бяха вече малко изморена, а преди това бях и болна, това заяви на срещата си с журналистите Сесил Каратанчева, която достигна до третия кръг на турнира "Ролан Гарос" и то с победа срещу бивщата номер 1 в света - сръбкинята Йелена Янкович.

Доволна съм от представянето си. Всеки един успех ми носи щастие и ме кара да се чувствам добре. Беше нещо като юбилей - 10 години, откакто достигна до четвъртфиналите и 11 години, откакто спечелих титлата при девойките. Сега за трети път в кариерата си ще бъда в топ 100 на световната ранглиста. Беше прекрасен турнир, в прекрасен град. Обичам Париж и той обича мен, каза още Каратанчева.

Втората ни ракета е с лека контузия, но тя нама да й попречи в подготовката за турнира от Големия Шлем на трева "Уимбълдън", който започва на 29-и юни.

Имам леко разтежение на гърба, но ще се възстановя до "Уимбълдън". Преди него ще участвам на три турнира на трева. Първият от тях е в Нотингам следващата седмица, съобщи софиянката.

Каратанчева заяви, че вероятно ще играе заедно с Цветана Пиронкова на двойки на "Уимбълдън".


Искахме да играем заедно още на "Ролан Гарос", но не ни достигна класиране. Сега на 90 процента ще сме заедно на двойки в Лондон. "Уимбълдън" е най-старият турнир от Големия шлем, единственият на трева, добави тя.

Тя разкри също, че БФТенис правят постъпки тя да може да играе за България в турнира "Фед къп".

Има разговори по въпроса. Федерацията има желание, както и аз да се състезавам за България, коментира Каратанчева.

В момента тя тренира в ТК "Левски" като за подготовката й отговаря Илия Кушев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени