Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ливърпул" привлече Джеймс Милнър

Джеймс Милнър
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джеймс Милнър вече е играч на "Ливърпул", съобщи английският клуб на сайта си. 29-годишният полузащитник идва на "Анфийлд" със свободен трансфер от "Манчестър Сити". Той ще парафира официално, след като премине медицинските изкследвания.

Милнър има 53 мача за националния отбор на Англия. Той е двукратен шампион на Висшата лига с "Манчестър Сити", а през последния сезон вкара 8 гола във всички турнири. Преди това в кариерата си той е играл още за "Нюкасъл" и "Астън Вила". Все още не е ясно за какъв срок ще бъде договорът на Милнър, а предполагаемата му заплата ще бъде около 150 000 лири на седмица.

В същото време централният бранител на "Ливърпул" Мартин Шкрътел обяви пред медии в родината си Словакия, че договорът, който му предлага ръководството на клуба, е неприемлив.

30-годишният защитник е получил предложение за нов контракт, който според него е за "играчи, които са доста по-възрастни от мен или такива, които имат здравословни проблеми". Словашкият национал е категоричен, че няма как да преподпише при тези условия и не изключи възможността да смени клуба през
лятото.

Новината за несъгласието на Шкъртел около новия му договор е поредната неприятна за мениджъра на мърсисайдци Брендън Роджърс. Клубът му пропусна да се класира за Шампионската лига след серия от слаби резултати в последните седмици от сезона, кулминацията на които бе поражението с 1:6 от "Стоук Сити", а звездата на тима Рахийм Стърлинг също обяви публично, че не желае да удължи договора си. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени