Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феновете на ЦСКА поканиха Васил Божков да се върне в клуба

Снимка: БГНЕС

Феновете на ЦСКА приканиха с декларация до медиите Васил Божков да се завърне в клуба. В последните дни се чуха слухове, че бившият президент на "червените" подготвя спешни мерки за спасяването на клуба. ЦСКА е застрашен от това да бъде изваден от професионалния футбол, тъй като не получи лиценз за "А" група. Очаква се финалното решение да бъде обявено утре, когато ще се разбере бъдещето на ЦСКА.

Приятели, дойде време да отстоим истината. Настъпи моментът, в който всички ние трябва да решим какво е ЦСКА! Да си отговорим защо всеки от нас отиде за първи път на Армията. Защо извика ЦСКА! Защо любовта в сърцата ни придоби име - ЦСКА! Това е нашият клуб! Това е нашата съдба. Няма нищо по-морално от любовта. Тя винаги е чиста и свята. Така, както е чист и свят клубът, в който заклех се..., пишат в декларацията феновете.

Това е клубът на Българската армия, основан от български офицери, а не милиционери. Това е клубът, пред който сведоха глави "Ювентус", "Атлетико" (Мадрид), "Аякс", "Байерн" (Мюнхен), "Нотингам Форест", "Ливърпул"... Това е клубът, който бе наречен от футболна Европа "убиец на шампиони". Това е клубът, чието име завинаги ще бъде вписано със златни букви в славната история на българския спорт. Това е ЦСКА! Славата е морал. Победата е морал. Честта е морал. Нашата вярност е нашата чест!

Дойде денят, в който всеки един от нас трябва да си спомни - защо избрах Армията, и кое запали моето сърце. Защо ЦСКА е начин на живот? Нека всеки разбере, че нашият клуб е създаден от победители и достойни хора. Мъже на честта и делата! За нас има един ЦСКА! Точно този! Всичко останало, заченато в компромис с морала е груб експеримент с историята и истината. Няма да го допуснем! Не желаем конюнктурни игри на гърба на нашата любов. Не желаем "спасение" от псевдоспасители! ЦСКА има бъдеще само и единствено с хора, които са доказали, че могат да съзидават, а не да разрушават.

Успехът не е даденост. Успехът е знание, воля и потенциал. Смятаме, че след 1989 година, един-единствен собственик успя, и само той може да го направи отново. Безспорно най-успешният период за ЦСКА като спортно-технически резултати и финансова стабилност, бе времето, в което Васил Божков управляваше клуба. Безусловен факт!!!

Уважаеми господин Божков, Вашето място е в ЦСКА! Защото знаем, че Вие можете! Направете го..."

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна