Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново силно бягане на Джъстин Гатлин

Джъстин Гатлин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският спринтьор Джъстин Гатлин спечели за трети пореден път бягането на 100 метра за мъже в италианската столица Рим. Той спря хронометъра на 9.75 секунди по време на срещата от Диамантената лига на стадион "Олимпико", побеждавайки своя сънародник Майк Роджърс и французина Джими Вико.

Въпреки победата 33-годишният Гатлин заяви, че е прекалено рано да бъде спряган за фаворит в спринта на 100 метра от световното първенство по лека атлетика, което китайската столица Пекин ще приеме през август. Той все пак е рекордьор за сезона с 9.74 секунди, записани по време на спринта в Доха, Катар.

Гръцкият спринтьор Ликурос-Стефанос Цаконас спечели бягането на 200 метра, след като финишира с рекордните за Рим 20.09 секунди.

Етиопецът Мохамед Аман записа рекорд за сезона в бягането на 800 метра, след като спря хронометъра на 1:43.56 минути.

Друг етиопец Йомиф Кейелча, който е световен шампион за младежи, постигна втора поредна победа в Диамантената лига на дистанцията от 5000 метра. Той завърши бягането с рекорд за сезона при 12:58.39. 

В още три дисциплини, но при жените, състезателите записаха рекордни постижения за сезона. Американката Джени Симпсън завърши бягането на 1500 метра с време 3:59.1 минути, а кенийката Хайвин Киенг спря хронометъра на 9:15.08 минути в дисциплината 3000 метра с препятствия. Испанката Рут Бейтия пък подобри най-доброто време за сезона в скока на височина с опит на два метра.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна