Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Александров и Спас Генов готови за битките в зала "София"

Александър Александров
Снимка: БГНЕС

Българските боксьори Александър Александров (52 кг) и Спас Генов (81 кг) са готови за битките си утре вечер в столичната зала "София", които ще бъдат част от втория цикъл на AIBA Pro Boxing сериите.

Вечерта на професионалния бокс започва в 20:30 часа, а входът за зрители е свободен. Днес всички участници минаха официалния кантар, който се проведе в зала 4 на комплекс "Царско село". 

Това ще бъде първият ми 8-рундов мач, ще бъде сериозно изпитание, но аз съм подготвен, каза Александров, за когото това ще е дебют пред българска публика в този формат.

Излизам за победата. Не съм играл досега срещу французина Аслум, но съм гледал негови мачове, разучил съм го и утре го очаквам на ринга, допълни той. 

Генов, който вече изигра 3 мача в София от APB-сериите, ще има за съперник финалиста от първия цикъл Джоузеф Кенеди Сейнт Пиер от Мавриций. Победителят от тази среща ще играе в мач за олимпийската квота през юли отново в България. 

Добре съм, подготвен съм, но всичко ще се реши на ринга, бе лаконичният коментар за очакванията на самия Спас Генов.

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински очаква Генов да спечели олимпийска квота за Рио 2016. 

Няма как да не съм доволен, че България получи такова признание от целия боксов свят и у нас ще се раздават не само тези две квоти при професионалистите до 52 и до 81 кг, но и последните 26 визи в квалификационен турнир на APB и WSB догодина. Една 8 държави организират профи вечери от този революционен формат на АИБА и съм горд, че ние сме част от писането на тази история. Огромна роля за това изигра министърът на спорта Красен Кралев, който даде своята подкрепа за тези събития, заяви Инински. 

От предстоящите две вечери на APB очаквам Спас Генов да изиграе правилно мачовете си и да се сдобие директно с квота за Рио, допълни той.

Програма на срещите за 6 юни, 20:30 часа, зала "София":

1. Мохамед Флиси (Алжир) - Сайад Мохамадпур (Иран) - 52 кг
2. Матийо Бодерлик (Франция) - Джоузеф Уард (Ирландия) - 81 кг
3. Александър Александров (България) - Редуан Аслум (Франция) - 52 кг
4. Спас Генов (България) - Джоузеф Кенеди Сейнт Пиер (Мавриций) - 81 кг.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна