Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Воден празник зарадва децата в Благоевград

| обновено на 05.06.15 в 19:37
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Истински воден празник подариха на децата от Благоевград държавните институции, ангажирани с опазването на природата. Повод за това беше Световният ден на околната среда.

Десетки малчугани от училищата и детските градини в областния център се забавляваха  на площада пред общината-домакин. Освен много игри и състезания, децата имаха възможност да наблюдават как се прави изследване на питейната вода в изнесените лаборатории на ВиК и Регионална здравна инспекция. Всеки желаещ можеше да провери  личната хидратация на организма си. Съорганизатор на инициативата беше столичното сдружение "Аз обичам водата". За първи път в България толкова държавни институции се обединяват в такава кауза, заяви председателят на сдружението Антоанета Салфидж.

За мен това е изключително успешно, защото аз не съм чувала всички институции, които отговарят за околната среда, да се обединят на едно място. За мен това е голямо постижение. Смятам, че все още в национален мащаб това е много трудно да се случи, но ето, че Благоевград показа, че може и тези хора си подадохме ръка всички заедно, обясни тя.

След детския воден празник в арт салона на Радио Благоевград беше открита изложбата с най добрите снимки от националния  фото конкурс "Чешмите на България".

Тази прекрасна фотоизложба, която наистина много се хареса в София, съм убедена, че всъщност ще се хареса и на благоевградчани. Още повече, че тук има и снимки, които са от този регион, посочи Салфидж.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна