Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха новото дясно платно на АМ "Марица“ между Свиленград и Капитан Андреево

| обновено на 07.06.15 в 12:39
Снимка: Дора Атанасова

Официално беше открито новото дясно платно на автомагистрала "Марица" между Свиленград и Капитан Андреево.

Отсечката е дълга 9 километра и в нея бяха инвестирани близо 28 млн. лева. Разстоянието между Хасково и Свиленград се изминава за 40 минути. Така вече е изцяло изградена новата магистрала, посочи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Тя отбеляза, че са били необходими 35 години, за да бъдат изградени 35 километра магистрален път от границата към вътрешността на страната. По думите й това е своеобразна картина на прехода, който е отнел повече време, отколкото ни се е искало:

Радвам се, че днес пускаме така изстраданите, дългоочаквани, последни 9 километра, с които завършваме целия участък от връзката от границата на България при ГКПП "Капитан Андреево" до пътния възел на Димитровград - изцяло завършени 80 километра магистрала. Всичко е добре, когато завършва добре, каза министър Павлова и пожела на пътуващите безавариен път.

Пътят е изграден със средства от републиканския бюджет. Последният участък от магистрала "Марица" - отсечката от Димитровград до връзката с магистрала "Тракия" - Лот 1 ще е готов до 1-ви октомври, увери министър Павлова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени