Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежко остава състоянието на единия от ранените при взрива на полигона в Анево

Снимка: БГНЕС

Тежко остава състоянието на единия от ранените при взрива вчера на граната на полигона на ВМЗ-Сопот в село Анево. При инцидента загина един американски гражданин, други четирима души бяха ранени.

Най-сериозно пострадалият при взрива е 38-годишен американски гражданин, настанен в университетската болница "Свети Георги" в Пловдив с множество травми и разкъсни рани. Лекарите вече ампутираха дясната му ръке до китката. Екип от хирурзи и неврохирурзи извърши още две животоспасяващи операции. Обработени бяха и многобройните рани по тялото на мъжа.

Опериран е и още един от пострадалите - 46-годишен мъж с американско гражданство, роден в Канада. Ортопеди са оперирали сухожилия на крака му. Обработени са и множеството рани по тялото му. Общото състояние на пациента е добро, съобщи доктор Кирил Атлиев, ръководител на звено "Хирургия" в отделението по спешна медицина в университетската болница. Той увери, че състоянието на другите двама ранени българи - единият преводач, а другият служител на ВМЗ, е стабилно.

Взривът стана вчера около 11:30 часа при експериментална стрелба с гранатомет на полигона в село Анево. Полигонът е бил нает за обучението от частна фирма. Окръжната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство, за да разследва причините за инцидента.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна