Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министрите на финансите на Гърция и Германия се срещнаха в Берлин

| обновено на 08.06.15 в 13:07

Гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис се срещна в Берлин с най-твърдия си противник - германския министър на финансите Волфганг Шойбле - без обаче да направи коментар пред медиите при пристигането си, предаде ДПА.

Германски официални лица посочиха, че двамата министри няма да позират за снимки и няма да дадат пресконференция след срещата си.

По-късно днес в германската столица Варуфакис ще изложи аргументите си за предоставяне на повече свобода на действие на Атина при решаването на дълговите ѝ проблеми. Гръцкият министър на финансите ще участва довечера в дебат, организиран в германската столица от фондация "Ханс Бльоклер", която е близка до Обединението на германските профсъюзи, съобщава БТА. По същото време в замъка "Елмау" в Бавария приключва срещата на Г-7.

Вчера Гърция и Европейският съюз (ЕС) си размениха остри реплики във връзка с последните искания на Брюксел за икономически реформи от Атина. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обвини гръцкото правителство, че изопачава предложенията на ЕС, които премиерът Алексис Ципрас окачестви в петък като "абсурдни".

Ципрас и Юнкер ще се срещнат отново в белгийската столица в сряда.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна