Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Леброн Джеймс носи нов успех на "Кливланд"

Леброн Джеймс вкара 40 точки за победата на тима си
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Леброн Джеймс беше голямата звезда във втори пореден мач от финалите на НБА. Звездата на "Кливланд Кавалиърс" наниза 40 точки за победата на тима си с 96:91 над "Голдън Стейт Уориърс", с която "Кавалерите" поведоха с 2:1 успеха във финалния плейоф.

Освен 40-те точки, Джеймс се отличи с 12 борби и 8 асистенции. Матю Делаведова добави още 20 точки и за втори пореден мач успя да опази голямата звезда на гостите Стефан Къри. По 10 точки за успеха на "Кливланд" вкараха Тристан Томпсън и Джей Ар Смит.

Звездата на "Голдън Стейт" Стефан Къри се "събуди" едва в последната част и беше най-резултатен за тима си с 27 точки. Андре Игуидола и Клей Томпсън добавиха съответно по 15 и 14 точки, а Дейвид Лий вкара 11 точки.

Домакините поеха лидерството още от първия съдийски сигнал, но въпреки че контролираха играта, така и не успяха да си осигурят по-сериозна преднина – 24:20. Ситуацията през втората четвърт не се промени особено, като разликата в резултата се движеше между 3-4 точки в полза на "Кливланд", но в самия край на първото полувреме Джоунс беше точен от тройката, с което даде седем точки аванс на "Кавалиърс" – 44:37.

Възпитаниците на Дейвид Блат се развихриха през третия период и не оставиха никакъв шанс на съперниците си. В тези минути над всички бяха Джеймс и Делаведова, които се възползваха от всеки шанс в нападение и това изстреля "Кавалерите" напред със 17 точки – 72:55.

В последната четвърт баскетболистите на "Голдън Стейт" се вдигнаха на щурм и след серия от добри защити успяха да реализират серия от 25:9, с която стопиха пасива си до 80:81 при 2:30 минути до сирената. В оставащото време "Кавалерите" отговориха със седем безответни точки и отново се откъснаха напред, като Леброн и компания успяха да съхранят лидерската си позиция и да се поздравят с крайния успех – 96:91.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна