Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия ще добави над 40 нови междуконтинентални балистични ракети към арсенала си

Владимир Путин произнесе реч пред форума "Армия-2015"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обяви, че тази година Русия ще добави над 40 нови междуконтинентални балистични ракети към ядрения си арсенал, съобщи Ройтерс.

На изложението на Международния военно-технически форум "Армия-2015" Путин заяви, че новите балистични ракети ще могат да преодоляват дори и най-съвършените технически системи за противоракетна отбрана. Предстои и изпитването на нови радиолокационни станции за откриване на въздушни цели, обяви още руският държавен глава.

Междувременно руският заместник-министър на отбраната Анатолий Антонов заяви, че страните от НАТО се опитват да въвлекат Русия в нова надпревара във въоръжаването. На форума "Армия-2015" Антонов заяви, че с такова впечатление остава Москва във връзка с твърденията на САЩ, че Вашингтон планира да увеличи своето военно присъствие в Източна Европа с разполагането на изтребители F-22.

По-рано американският министър на военновъздушните сили Дебора Лий Джеймс обяви планове за увеличаване на присъствието си в Европа заради нарастващото напрежение с Русия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна