Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров отпадна от турнира в Лондон

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров не успя да защити титлата си от турнира на трева в Лондон, след като отпадна още във втория кръг на надпреварата.

Поставеният под номер 6 в основната схема българин претърпя поражение от 48-ия в света Жил Мюлер (Люксембург) с 4:6, 6:7(5) след 75 минути игра.

Хасковлията започна добре мача, но пропиля единствените си три възможности за пробив в третия гейм. След 4:4 Димитров допусна спад и загуби 12 от следващите 14 разигравания, а с това и първия сет. 

32-годишният Мюлер продължи да сервира стабилно и втората част стигна до тайбрек. В него Димитров поведе с 3:0, но след това взе само една от следващите шест точки и това се оказа решаващо.

Левичарят от Люксембург завърши с 19 аса и общо 34 печеливши удара срещу само 13 непредизвикани грешки.

Показателите на Димитров бяха сходни. Той пласира 15 аса и 30 печеливши удара срещу 14 непредизвикани грешки, но се пропука в решителните разигравания в края на двата сета.

Хасковлията заработи 45 точки за световната ранглиста и 20 060 евро, но ще намали актива си в класацията на АТП, тъй като не успя да защити спечелените през миналия сезон 250 точки за титлата.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени