Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите загубиха с 0:3 от Аржентина

Снимка: FIVB

Мъжкият ни национален отбор по волейбол загуби с 0:3 (19:25, 19:25, 16:25) във второто си гостуване на Аржентина. След като вчера нашите надиграха съперника си с 3:2 гейма, днес домакините искаха повече победата и в крайна сметка я постигнаха.

Така българите останаха на 2-ро място във временното класиране с 12 точки след 5 победи и 3 загуби. Аржентина пък е с 13 точки, но е 3-а след 4 победи и 4 загуби. По този начин "гаучосите" запазиха реални шансове за класиране за финалната четворка във втората дивизия на най-престижния волейболен турнир, която ще бъде във Варна. В края на седмицата България приема за две домакинства Куба.

Вярвам, че във вчерашния мач изразходихме много енергия и емоции. Днес ключът към победата беше кой я искаше повече. Аржентина искаше да спечели този мач за феновете си и за реванш, докато ние вече мислехме за завръщането си в Европа. Искам да бъда пределно ясно - не искам играчите да чувстват, че една победа е достатъчно. Трябва да играем във всеки мач. Такова представяне като днешното може да унищожи всичката работа свършена преди това, заяви треньорът на България Пламен Константинов.

Капитанът на тима Андрей Жеков добави: Преди всичко поздравления за Аржентина. Те спечелиха заслужено днес. Що се отнася до нас, ние не бяхме отбор. Всъщност е много трудно да намеря точните думи след мач като този.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени