Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма напредък в преговорите между Гърция и нейните кредиторите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

До този момент няма напредък в преговорите между Гърция и кредиторите й. От близо 3 часа насам в сградата на Еврокомисията премиерът на страната Алексис Ципрас обсъжда предложените от него реформи с ръководителите на МВФ и ЕЦБ, но без резултат. 
Според изтекла информация от гръцките медии, Международният валутен фонд е поискал по-тежки реформи на пенсионната система от тези, предложени от Атина. Докато председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер домакинстваше разговаряше между Ципас, Драги и Лагард, наложи се неговият заместник Франс Тимерманс да докладва за развитието пред евродепутатите в парламента:
Трябва да постигнем споразумение за Гърция тази седмица. Времето ни притиска. Няма възможност за протакане. Това означава, че всички ние трябва да поемем отговорност – гръцкото правителство, еврогрупата, МВФ.  Със съвместни усилия ще намерим общоприемливо решение и сме уверени,че това ще стане на Европейския съвет през идните 2 дни.
В този час в Брюксел се събират финансовите министри от еврозоната за формално разглеждане на сделката, която трябва да позволи на гръцките власти да получат спасително кредитиране от 7,2 млрд евро.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна