Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Локомотив" (Пд) се подсили с двама младоци

Петър Пашев
Снимка: БГНЕС

"Локомотив" Пловдив привлече днес двама талантливи 20-годишни футболисти, които играха през последния сезон в "Локомотив" (Сф). Договори за по 3 години с черно-белите подписаха вратарят Кристиян Кацарев и офанзивният халф Димитър Велковски. И двамата бяха част от юношеския национален отбор при родените 1995 година, който игра на Европейското първенство в Унгария през лятото на миналата година.

Кацарев е добре познато име за феновете на "смърфовете", защото има вече два сезона на "Лаута". Той е роден на 7 август 1995 година в Пловдив и започва кариерата си във "Векта" (Пд), след което преминава в "Локомотив". Вратарят става трети в анкетата "Футболист на годината" в категория "юноши-старша възраст" на "Локомотив" Пловдив за 2012 година и е привлечен в мъжкия тим, след което преминава в "Локомотив" София. Кацарев има мачове за младежкия национален отбор на България.

Димитър Велковски е роден на 21 януари 1995 година във Враца. Юноша е на "Ботев" (Враца), а с екипа на "Локомотив" (Сф) има 7 двубоя в "А" група и 1 гол. Неговото дебютно попадение е при победата над Ботев (Пд) с 2:0 в Коматево в последния кръг от миналия сезон.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна