Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аржентина се класира за финала на "Копа Америка" след разгром срещу Парагвай, Меси с 5 асистенции

Серхио Агуеро вкара поредния си гол на "Копа Америка" при успеха на Аржентина над Парагвай с 6:1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Аржентина разгроми състава на Парагвай с 6:1 и се класира за финала в турнира "Копа Америка", където ще спори с домакините от Чили. Лионел Меси не успя да вкара нито един гол, но пък асистира за пет от попаденията във вратата на Хусто Вияр. Меси подаде за първия гол, дело на Маркос Рохо, както и за попадението за 2:0, реализирано от Хавиер Пасторе. През второто полувреме той продължи да раздава пасове, като помогна за едно от двете попадения на Анхел ди Мария и за последните две в мача на Серхио Агуеро и Гонсало Игуаин.

Рохо откри резултата в 15-ата минута, след като Меси центрира от фаул. Парагвайските защитници не успяха да изчистят топката и от 6 метра левият бранител не сбърка. В 27-ата Хавиер Пасторе получи перфектен пас от Меси и с нисък удар от движение покачи. Ди Мария направи 3:1 само две минути след началото на второто полувреме след пас на Пасторе, който го намери в празна зона в наказателното поле. Специално при четвъртото попадение плеймейкърът на "Барселона" отново показа най-доброто от себе си, като навърза трима защитници преди да подаде на Пасторе. Вратарят Хусто Вияр отрази удара му, но при добавката ди Мария не сбърка. В 80-та минута Лео сложи топката на главата на Агуеро за 5:1, а три след това я подаде на Игуаин да вкара от 5 метра. Парагвай върна един гол две минути преди края на първата част чрез Лукас Бариос, който засече подаване на Бруно Валдес. Парагвайците дадоха и две жертви, като двама от основните им играчи се контузиха в първите 30 минути. В 26-ата трябваше да излезе плеймейкърът Дерлис Гонсалес, а само четири след това и Роке Санта Крус.

Така в събота вечерта Аржентина ще се опита да сложи край на 22-годишното чакане на титла, а Меси да вземе първи голям трофей с националния отбор. Традицията е на страната на "гаучосите", тъй като никога не са губили от Чили на техен терен, когато тази страна е била домакин на континенталната надпревара.

Лео Меси не вкара, но подаде за 5 от 6-те гола за Аржентина срещу Парагвай

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна