Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Велико Търново откриха сградата на МВР с тържествен водосвет

Освещаване на сградата на МВР Велико Търново
Снимка: Катя Чорова

В навечерието на професионалния празник на МВР, във Велико Търново осветиха построената преди 34 години сграда на Областната дирекция на МВР. Инициативата е на новия директор на ОД на МВР-Велико Търново старши комисар Димитър Машов, който припомни, че причина за забавянето на официалното откриване на завършената сграда, е неразкрито жестоко двойно убийство отпреди 35 години:

През 1980 година в село Миндя по особено жесток начин са били убити двама ловни надзиратели, тръгнали по следите на бракониери. Следващата година строежът на сградата е завършен, но тогавашният министър на вътрешните работи Димитър Стоянов отказва да я открие с мотива, че ще чака да бъде разкрито двойното убийство. През последните години няколко неприятни инцидента със загинали полицейски служители са белязали историята на дирекцията. Така се роди идеята да бъде отслужен тържествен водосвет.

След като освети полицейската дирекция, Великотърновският митрополит Григорий се обърна към гостите с думите:

Трябва не да ненавиждаме или да се боим, а да обичаме тези служители, посветили себе си на беззаветно служение на Отечеството и на нашия град. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна