Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Литекс" изпусна победата в Латвия

Йелгава - Литекс
Снимка: pfclitex.com




Йелгава /Латвия/ и Литекс /Ловеч - България/ завършиха 1:1 в първия мач от първия кръг на квалификациите на турнира по футбол Лига Европа.

Срещата-реванш е на 9 юли, четвъртък, на градския стадион в Ловеч.

Старши треньорът на Литекс /Ловеч/ Красимир Балъков поради наказание изгледа мача от трибуните на

Олимпийския спортен център в Земгале, който е с капацитет 1 700 места. Отборът на Литекс бе ръководен от пейката от двамата помощник-треньори Добромир Митов и Йончо Арсов.
През първото полувреме Литекс доминираше на терена на латвийците и създаде няколко положения, предимно след центрирания.

И второто полувреме започна с атаки на българския отбор и логично резултатът бе открит. В 50-та минута колумбиецът Данило Асприля центрира от ъглов удар и включилият се в атаката защитник Васил Божиков надскочи двама играчи на домакините и с глава заби неспасяемо топката в мрежата въпреки отчаяния плонж на вратаря Каспарс Икстенс - 1:0 за Литекс.

И след гола българският отбор бе по-добрият на терена, но в самия край на мача домакините от Латвия изравниха с куриозен гол. В 84-та минута Марцис Ошс изпълни тъч, топката прелетя близо 40 метра и се озова в наказателното поле на Литекс, където влезлият като резерва преди десетина минути Олегс Малашенокс, заобиколен от петима играчи на Литекс, изпрати топката с глава в мрежата на Винисиус Баривиейра - 1:1.

Литекс: Винисиус Баривиейра, Иван Горанов, Васил Божиков, Рафаел Перес, Страхил Попов, Никола Колев, Румен Руменов /Петрос Бумал - 56/, Арсенио Нунеш /Милчо Ангелов - 77/, Кристиан Малинов, Данило Асприля /Александър Георгиев - 90/ , Бьорн Маарс Йонсен

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна