Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скримов отпадна от състава на България

Тодор Скримов
Снимка: БГНЕС

Националът Тодор Скримов отпадна от състава на мъжкия национален отбор по волейбол на България за финалната четворка във втора дивизия на Световната лига, която ще се проведе в зала "Конгресна" на Двореца на Културата и спорта във Варна.

Скримов получи контузия в крака по време на първия мач срещу Аржентина, завършил с победа за България с 3:0. След това посрещачът не игра във втората среща между двата тима.

Лекарският преглед днес показа частично разкъсване на мускул на прасеца, което прави невъзможно влизането му в игра на финалите след няколко дни. Възстановяването на волейболиста ще отнеме около три седмици.

Централният блокировач Теодор Тодоров пък е под въпрос за финалите. Състезателят е със счупен нос, като инцидентът стана по време на последния мач на "лъвовете" от предварителна група "С" срещу Аржентина.

Днес предстои операция за наместване на фрактурата, като не се знае дали състезателят ще успее да се възстанови за полуфиналния сблъсък с Белгия.

За финалната четворка (10-11 юли) се класираха отборите на Белгия, Франция, Аржентина и България като домакин.

Родните волейболисти излизат срещу Белгия в първия полуфинален сблъсък от програмата. Двубоят е от 17.30 часа в зала "Конгресна".

Вторият полуфинален двубой ще противопостави отборите на Франция и Аржентина, а мачът е от 20.30 часа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна