Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вече месец отделението по АГ в болницата в Тетевен не работи

Снимка: БГНЕС

Изтича едномесечният срок, даден от министъра на здравеопазването Петър Москов на община Тетевен и ръководството на болницата в града да намерят лекари специалисти за отделението по акушерство и гинекология. Вече месец отделението не работи, тъй като и тримата лекари напуснаха след смъртта на новородено дете в края на април.

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Ловеч, доктор Цветолюба Генкова, съобщи, че до момента няма подадени молби за Акушеро-гинекологичното отделение на Тетевенската болница:

Ако не се намерят лекари, каквато е ситуацията към настоящия момент, отделението следва да бъде закрито, тъй като не отговаря на никакви изисквания за персонал.

Управителят на болницата, доктор Нивелина Ганева, потвърди, че все още не са намерени необходимите трима специалисти.

Председателят на Общинския съвет в Тетевен Нако Наков увери, че той лично вече е уговорил специалист от Свищов и в момента се водят разговори с местни лекари. Той обясни, че до края на седмицата, те ще бъдат назначени в Акушеро-гинекологичното отделение. Наков каза още, че ако то продължи да функционира, община Тетевен ще осигури близо сто хиляди лева от резерва в бюджета си, като финансова помощ на болницата.
 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна