Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Красен Кралев откри програмата "Тенисът - спорт за всички"

Красен Кралев
Снимка: БГНЕС


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на БФТенис Стефан Цветков представиха днес програмата "Тенисът - спорт за всички".

На пресконференция на базата на Националния тенис център министър Кралев разкри подробности за пилотното издание на програмата, по време на която над 600 деца между 6 и 12-годишна възраст ще получат безплатна начална подготовка по тенис.

Инициативата ще се реализира в 6-те регионални центъра на България - София, Пловдив, Хасково, Бургас, Плевен и Варна с участието на повече от 30 клуба, членове на БФТ.

Важна част от кампанията е организирането и провеждането на регионални турнири до 8 г., до 10 г. и до 12 г., лагери за най-добре представилите се деца и участия в международни състезания. В програмата е планирано и обучение на специалисти /треньори по тенис/ за работа с деца и подрастващи.

Над 600 деца между 6 и 12-годишна възраст ще получат безплатна начална подготовка по тенис от спортни специалисти.

Ще бъде осигурено материално-техническото оборудване (ракети, топки, мрежи), което след това остава за ползване от клубовете.

Ще бъдат организирани и проведени около 30 турнира за подрастващи с финални мастърси при 10 и 12-годишните, както и подготвителни лагери за най-добре представилите се деца.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна