Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктор Ереро – един съвременен испански трубадур в Радиото!

БНР Новини
Виктор Ереро ще открие 14-ия сезон на Alarma Punk Jazz този петък (10 юли) във Второ студио.
Снимка: Shanti Curran

Виктор Ереро, родом от Толедо, е артист с широк музикален опит. Учил е църковно пеене в Бенедиктински манастир, след което е свирил е в психеделична рок банда и е писал композиции за пиано, за да намери най-накрая призванието си като singer-songwriter. Пише авторски композиции, които са със силно фолклорно звучене.

СнимкаСвири с голяма лекота, едновременно с това е виртуоз на инструмента си. Освен два авторски албума (Anacoreta от 2009 и Estampida от 2013 г.), Ереро има и съвместен албум с Джозефин Фостър с тяхна автентична интерпретация на Испанските народни песни, колекционирани от Федерико Гарсия Лорка. За този албум Pitchfork оприличава звученето им като „безвременно“ и „винтидж“.

С този извънсезонен концерт радио фестивалът Alarma Pun(k) Jazz на програма „Христо Ботев“ открива 14-ото си издание. Събитието се организира с медийната подкрепа на Института „Сервантес“.

В петък вечер (10 юли) вратите на Второ студио отварят точно в 21 часа, а публика ще се допуска до 21.59 часа – т.е. поради спецификата на звука (необходима е абсолютна тишина!) всички трябва да са заели местата си до началото на концерта, което е точно в 22 часа. Билети можете да закупите в „Дюкян Меломан“, Ticketplus и Eventim, както и на входа на радиото непосредствено преди концерта в петък.

А тази вечер (четвъртък, 9 юли, от 21.30 до 23 часа) в „Аларма“ ще имате възможност да слушате телефонното ни интервю с Виктор, както и много негови песни и инструментални пиеси, които ще звучат за пръв път в българския ефир.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна