Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заместник-министър Цвятко Георгиев ще ръководи социалния диалог в МВР

Цвятко Георгиев
Снимка: БГНЕС

Заместник-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев ще ръководи Съвета за социално партньорство в МВР. Заповедта е на министър Румяна Бъчварова. Синдикалната федерация на служителите ще има утре следобед нова среща с ръководството на МВР. 

От министерството са изпратили писмо до Синдикалната федерация на служителите в МВР, в което ги уведомяват за предприетите конкретни стъпки във връзка с техните искания. Създадена е обща комисия, която да извърши проверка на условията на труд и други проблеми, свързани с полицейската операция по българо-турската граница. Сформирана е и работна група, която да изготви и обсъди допълнения и изменения в наредбата за реда, организацията и разпределението на работното време. Създадена е и организация за провеждането на петдневно профилактично възстановяване на служителите, командировани на границата с Турция и техните семейства. 

Синдикатите са уведомени, че се предвиждат строителните дейности по изграждане на инженерното съоръжение по българо-турската граница да започнат в средата на месец юли.

От своя страна от Синдикалната федерация на служителите обясниха пред "Хоризонт", че са получили покана от заместник-министър Цвятко Георгиев за възобновяване на диалога в МВР. Първата среща е утре в 16.00 часа.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени