Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катрин Цетел прекрати състезателната си кариера

Катрин Цетел прекрати състезателната си кариера
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Австрийката Катрин Цетел обяви края на състезателната си кариера. Причината за решението на световната шампионка в алпийската суперкомбинация от Вал Д'Изер 2009 са хронични контузии в коляното и бедрото, които я измъчват в последните години. 

С всеки нов сезон и с всяко следващо състезание ставаше все по-тежко и трудно за мен, винаги чувствах болки. Просто не мога да продължавам повече, заяви австрийката, която записа 9 победи и 50 класирания на подиума в 209 старта за Световната купа.

Специалистката в техничните дисциплини взе бронз на Олимпиадата в Сочи 2014 в слалома. Тя е световна вицешампионка в слалома от Гармиш Партенкирхен 2011 и в отборната надпревара от Бормио 2005.

Цетел е третата голяма шампионка от Австрия, която прекратява кариерата си през това лято, след бившата носителка на Световната купа Никол Хосп и олимпийската шампионка в супергигантския слалом от Ванкувър 2010 Андреа Фишбахер.

Катрин Цетел не възнамерява да се занимава със спорт поне в близко бъдеще, тъй като иска да се концентрира върху създаването на семейство.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна