Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на "Танц с носталгични обувки"

Премиера на книгата „Танц с носталгични обувки” от Зоя Маринчева ще се състои в  Пловдив, Културен център Тракарт. Авторката идва за тази среща от Съединените щати, Сан Антонио, където живее и работи от 15 години.

 Книгата е издание на „Летера” и  ще бъде представена от Здравко Дечев. Зоя Маринчева превежда на английски език поезия и проза от български автори, между които пловдивският писател Стефан Бонев и Николай Райнов. Публикува авторска поезия, рецензии и преводи в български и американски издания.

В момента е посветила  времето си на своите деца, деветгодишни близнаци, които тя обучава по домашна програма за академично напреднали деца.

"Танц с носталгични обувки" са стихове, които са писани  в Съединените щати през изминалите 10 години. Някои на български, а други на английски език. 

Поетите са хора, които носят безутеешността на света, но  и които  търсят път към центъра на земята, в смисъла на битийността и  хармонията.

За  тези 15 години в Съединените щати, Зоя Маринчева определи като важно постижение съдебнатка система и спазването на законите.

Цялото интервю със Зоя Маринчева е тук.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна