Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПФ призова държавата да изпрати мотивирана теза за необходимостта от събарянето на незаконните постройки в Гърмен

Лидерите на коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов
Снимка: БГНЕС

Патриотичният фронт застана зад кмета на Гърмен Минка Капитанова и в декларация призова държавата да изпрати мотивирана теза за необходимостта от събарянето на незаконните постройки. Съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов прочете текста, в който обвини в дискриминация, двоен стандарт и лицемерие Европейския съд за правата на човека, след чието писмо беше спряно събарянето на незаконните постройки:

Намираме размислите на някои анонимни европейски чиновници за неинформирани. Настояваме Министерският съвет незабавно да изпрати пълна информация по всички случаи на битова и етническа престъпност, създадена от обитателите на тези незаконни гета. Спирането на премахването на незаконните постройки на основата на подобни полуанонимни писма представляват дискриминация спрямо правата и законните интереси на останалите български граждани, чиито имотни права са нарушени от обитателите на незаконните постройки.

Очаква се в събота недоволните от спирането на събарянето на незаконните къщи в Гърмен да внесат петиция в Народното събрание и в Министерския съвет.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна