Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха петричанин за разпространение на порно с деца

Снимка: www.mvr.bg

При спецоперация на ГДБОП е задържан член на международна организирана престъпна група, създаваща и разпространяваща порноматериали в интернет, показващи брутални сцени на сексуално насилие и извращения с деца на възраст от 7 месеца до 13 години.

Криминалистите са установили, че групата използвала специална криптирана Р2Р комуникационна платформа, с помощта на която обменяли по между си файловете с детска порнография. Целта на платформата била максимално да бъдат затруднени правоприлагащите органи, възпрепятствайки ги от проследяване и от установяване на участниците в тази престъпна група.

В дома на 34-годишния Т.Х. от Петрич са открити десетки порнографски материали видеоклипове и снимки, за създаването на които са използвани невръстни деца, основно момченца. Той е направил пълни самопризнания за осъществяваната дейност. Повдигнато му е обвинение за притежание и разпространение  на порнографски материали, за създаването на които са използвани деца. Максималното предвиденото наказание е лишаване от свобода до 6 години. С постановление на Районния съд в Петрич му е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна