Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според български депутати България не трябва да дава финансова подкрепа на Гърция

Снимка: БГНЕС
България не трябва да дава финансова подкрепа на Гърция. Това е позицията на депутати от различни парламентарни сили. Те са категорични, че може да се окаже хуманитерна помощ на страната, но в никакъв случай българските данъкоплатци не трябва да плащат за гръцката криза, включително и ако става дума само за гаранция на гръцкия заем. България трябва да се присъедини към общата европейска позиция за Гърция и да настоява държавата да проведе нужните реформи, за да излезе от кризата, коментира пред "Хоризонт" Корман Исмаилов от реформаторите. Нашата може да окаже помощ, но не и финансова.

Много е трудно по-слабите и бедните да дадат пари на тези, които са били по-богати или са в момента по-богати от тях. Не мисля, че това ще има подкрепа в обществото, в парламента или в правителството.


Румен Гечев от "БСП лява България" даде пример с отказа, който Великобритания категорично направи още вчера.

Те същото казаха "Ние не сме членове на еврозоната". Богата Великобритания! "И няма да участваме в тази финансова схема". Значи, забъркаха кашите богатите страни на Европа и сега искат бедните страни да покриваме техните груби грешки.

Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт заяви, че не може българските пенсионери да гладуват, но да хранят гърците .

Умът не може да ми го прозре! Да, вярно – солидарност, партньорство в Европейския съюз, ама някак си не го усетих през тези 8 години това партньорство и тази солидарност по отношение на България.

Това становище важи дори и за варианта да участва в гаранцията на гръцкия заем, защото реално това също ангажира ресурс от бюджета.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна