Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хоаким Родригес най-бърз в 12-ия етап от "Тур дьо Франс", Крис Фрум остава начело в класирането

Хоаким Родригес
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испанецът Хоаким Родригес от отбора на "Катюша" спечели 12-ия етап от колоездачната обиколка на Франция, провел се при лятна буря и дъжд в Пиринеите. Крис Фрум /Великобритания/ от отбора на Скай запази жълтата фланелка на лидер в главното индивидуално класиране. Хоаким Родригес измина 195-километровото разстояние от Ланмезан до Плато дьо Бей с време 5 часа, 40 минути и 14 секунди, следван от Якоб Фугсланг /Дания/ на 1:12 минути след победителя Родригес, Ромен Барде /Франция/ на 1:49 минути, и др. Носителят на жълтата фланелка Крис Фрум завърши на 10-о място в етапа на 6:47 минути след Родригес.

36-годишният каталонец Хоаким Родригес победи с повече минута аванс в етапа, стартирал при температура 38 градуса при Целзий и завършил със силна лятна буря и дъжд в последните 40 километра. Това бе третият и последен етап в Пиринеите в тазгодишната обиколка на Франция.

След 12-ия етап Крис Фрум /Великобритания/ е начело в главното индивидуално класиране с време 46 часа, 50 минути и 32 секунди, следван от Тиджай ван Гардерен /САЩ/ на 2:52 минути, Наиро Кинтана /Коллумбия/ на 3:09 минути, Алехандро Валверде /Испания/ на 3:58 минути, и др.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна