Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" отпътува за Дания

Снимка: БГНЕС

Отборът на "Берое" отпътува за Дания днес сутринта. В четвъртък (23 юли) от 20.00 часа българско време "зелените" излизат срещу "Брьондби" в среща-реванш от втори квалификационен кръг на Лига Европа.

Възпитаниците на Петър Хубчев ще имат две занимания на датска земя. Официалната тренировка преди мача ще бъде точно 24 часа преди началото на срещата на "Брьондби стейдиъм". В първия двубой преди седмица "Берое" загуби с 0:1 в Стара Загора.

Ако заралии успеят да преодолеят този пасив, в третия квалификационен кръг ще се изправят срещу победителя от двойката "Ягелония" (Полша) и "Омония" (Никозия, Кипър).

Знаем резултата от първия мач и затова трябва да бъдем по-агресивни, когато се защитаваме и разбира се, много по-често да атакуваме. Така или иначе трябва да вкараме гол, ако искаме да продължим. Трябва да рискуваме премерено, заяви треньорът на "Берое" Петър Хубчев. 

Ясно е, че когато двама или трима липсват в един отбор и са заменени от други, се говори, че е нов тим. Преди всичко време ни трябва. Лично за мен не ни стига малкото време, което имахме за подготовка. Момчетата от съвсем скоро играят заедно. Не знаят какво точно трябва да правят в определения момент. Както казахме, времето ще работи за нас. Аз не съм усетил да има умора.

Лично също имах някакви притеснения, но не съм го усетил нито в тренировка, нито в мача. Ако вземем последния мач с Монтана не знам кой отбор изглеждаше по-уморен. Имаше 5-6 схващания на краката и нито едно от тях не беше на футболист на "Берое". Не съм усетил умора, но имам някакви такива притеснения. Разбира се, че за кратко време трябва да изиграем още няколко важни мача и умора ще има. Всички играчи в тима са здрави, каза още Хубчев.

Капитанът Иво Иванов е убеден, че "Брьондби" е преодолим отбор. Очаквам доста тежък мач, повече единоборства. Нашият отбор ще подходи доста сериозно и мисля, че имаме състав, който да отстрани отбора на "Брьондби". Трудно ще бъде. Имат добри футболисти, но с малко късмет имаме шанс да ги победим, каза Иванов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна