Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незабравимо лято

Лятната ваканция вече е в разгара си и тази неделя в „Хлапета БНР“ ще ви дадем страхотни идеи как да направите почивката си незабравима. Заредете се с една голяма торба смелост и пъхнете в нея нещо вкусничко за из път, защото ви очакват невероятни преживявания.

Ще търсим морски съкровища с испанската подводница, която временно „хвърли“ котва в Националния природонаучен музей в София. Ще разберем коя е най-голямата подводница, кой управлява подводниците и докъде може да стигнем с тях.

Лятото е прекрасен сезон, който обаче крие и своите опасности. Ето защо ще се повозим на пожарникарска кола, за да разучим какво има в нея. Малките пожарникари ще ни разкажат защо жените не се захващат с тази сложна професия и ще ни дадат полезни съвети за правилна реакция при пожар.

Лятното настроение ще допълнят и малчуганите, които ще ни разкрият коя е най-хубава ваканция. Тити, Елиф, Мила, Ели и Сашо ще споделят кои са любимите им места и занимания през лятото и ще дадат интересни предложения за свободното време.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна