Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичният зоопарк ще организира лятно училище за деца

До 2 седмици ще влязат в сила гласуваните от СОС промени в Наредбата за реда и условията за извършване на търговска дейност на територията на Столична община

Снимка: БГНЕС
60 лева седмично на дете ще струва лятно училище за деца в Столичния зоопарк. Това каза пред журналисти Дончо Барбалов, зам.-кмет на Столична община, относно приетата Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за реда и условията за извършване на търговска дейност на територията на Столична община по време на редовното заседание на СОС.

Барбалов заяви, че се приемат промени, които са свързани с една много приятна дейност, която се осъществява от Столичния зоопарк, където има летни училища за деца. Той обясни, че за една седмица децата ще опознават животните и ще научават интересни факти за тях.

„До момента не беше уредено как може да се заплаща за това. Става въпрос за 60 лева седмично. Сега е уредено, че ще има такава цена на услугата“, уточни той.

На въпрос кога ще бъдат приети промените по Наредбата, Барбалов посочи, че сега чисто процедурно има срок, в който областният управител има възможност да прегледа законността на приетото решение на Общинският съвет, така че следващите 10 дни до 2 седмици наредбата трябва да влезе в сила.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна