Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" и "Литекс" завършиха 2:2

"Левски"
Снимка: www.levski.bg

"Левски" и "Литекс" завършиха наравно 2:2 в много интересен мач от втория кръг на българската футболна "А" група. С това равенство ловчанлиите се изравниха с "Монтана" на върха на генералното класиране, докато "сините" от София остават с две точки и без победа до момента.

Мачът загатна за своя драматичен развой още с началото. Ловчанлиите не успяха да изнесат топката в петата минута на срещата и тя беше открадната от завърналия се след лечение на вирусно заболяване Мигел Бедоя. Испанският халф я пусна моментално към откъсващия се сам срещу Винисисус Баривиера - Божидар Краев, който стреля моментално, но неговият удар беше отбит от вратаря. Топката обаче се върна в краката на Краев, който вкара първия гол на "Герена" за новия сезон.

"Литекс" обаче натисна много сериозно Левски в следващите минути, а Данило Асприля беше неудържим по дясното крило. Колумбиецът дори почти вкара топката във вратата на домакините 37-та минута, когато негов удар рикошира от напречната греда и видимо тупна зад голлинията, но съдиите не видяха влизане с целия обем и гол нямаше. В крайна сметка обаче "Литекс" изравни, като само три минути по-късно, в 40-ата, Рафаел Перес се възползва от много слабо подредена "синя" защита и вкара за 1:1.

"Левски" също имаше своите положения, но Мигел Бедоя и Георги Костадинов не успяха да вкарат сами срещу Баривиера и първото полувреме на "Герена" завърши при равенство.

Полувремето не се отрази негативно на "Литекс" и ловчанлиите бяха активни след почивката. Те вкараха сравнително бързо и за 2:1, като в 52-та минута Арсенио Нунеш преодоля Боян Йоргачевич с далечен удар. "Левски" обаче не се предаде и изравни след точно час игра. Изчистена на най-грешното място топка - към дъгата, попадна в краката на Роман Прохазка, а капитанът на "сините" от първия мач за сезона в Коматево я изпрати незабавно към вратата. Неговият мощен удар премина покрай всички играчи, подредили се за центриране от корнер секунди по-рано, попадайки в долния десен ъгъл на вратата на Баривиера.

"Левски" не се възползва от импулса, който обикновено дава един гол, а напротив - "сините" останаха с човек по-малко в 71-та минута, когато Веселин Минев спря устрема за контраатака на Данило Асприля и Таско Тасков му показа втори жълт картон. Първият беше за игра с ръка, след като Минев не разбра, че топката не е излязла от очертанията на терена и я улови, за да хвърля тъч.

"Литекс" също не изглеждаше крайно мобилизиран за победа. Двата отбора просто довършиха мача, а победен гол не падна. "Литекс" пък също завърши с десет души на терена, след като Кристиян Малинов беше изгонен късно в добавеното време.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна