Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият треньор на "Ботев" (Пловдив) иска да се докаже

Ермин Шиляк

Идвам в "Ботев" да се докажа. Това заяви новият старши треньор на "Ботев" (Пловдив) Ермин Шиляк при представянето му днес пред медиите. Той заяви, че не се притеснява от малкия си опит като треньор. 

Аз съм млад специалист, амбициран съм да работя. Кариерата ми като футболист беше доста добра искам да продължа това и в треньорското поприще. Надявам се да предам това и на футболистите, заяви още Ермин Шиляк. 

Той добави, че след като е провел първия си разговор с шефа на "Ботев" Ангел Палийски успял да се запознае отчасти със състоянието на отбор по интернет. 

Изгледах първия мач с "Левски", завършил 1:1, а от втория двубоя с "Монтана" знам само резултата 0:6. Проверих много неща и за футболистите, но ще ми трябва известно време. Искам първо да се запозная с футболистите и тогава ще преценя дали има нужда от нови попълнения, добави още новият наставник на "канарчетата". Той бе категоричен, че осъзнава какво значи за "Ботев" дербито с "Локомотив" (Пловдив). 

Това е специален мач. Играл съм в дерби двубои и знам какво означават. Надявам се футболистите да забравят предишния мач и да се концентрират върху предстоящия. За привличането на нови попълнения на този етап не мога да говоря. Искам да се запозная добре с качествата на играчите. Те имат потенциал да покажат много по-добър футбол. Смятам, че схемата на игра на един отбор се гради в зависимост от качествата на футболистите, с които разполагаш. На този етап не може да се правят резки промени, каза още Ермин Шиляк. 

На пресконференцията стана ясно, че заплатата на Шиляк ще бъде с 1 евро по-висока от тези на футболистите. Това обяви председателят на Съвета на директорите на пловдивския клуб Ангел Палийски. Специалистът  подписа договор  за 6 месеца плюс 1 година с Ботев. Тази вечер той от 19.00 часа ще проведе първо занимание с футболистите. 

Ангел Палийски представи и помощник на новия треньор - Сенди Сеждиновски. 

Случилото се в събота, когато загубихме с 0:6 от "Монтана", ни принуди да предприемем тази крачка. Още двама чужди треньори и трима български кандидати ни бяха предложени. Имахме оферти за известно име, но нямаше как да удовлетворим финансовите му изисквания. Условията, които сме поставили, са школа и отбор да заработят като едно цяло. Това, което сме инвестирали на базата в Коматево, да даде резултат. Изхождайки от сериозната практика, че чужденците не са от най-успешните треньори в българския футбол, ние все пак се решихме на този ход. Впечатли ме, че Ермин Шиляк се интересува много от работата на школата и иска да живее в базата в Коматево, не само да води подготовката на мъжкия отбор, а и да следи развитието на детско-юношеската школа, каза още шефът на Ботев. Той добави, че новият треньор е запознат с миникризата в клуба след загубата от "Монтана". 

Всичко необходимо ще му бъде подсигурено за работата на новия треньорски екип. Мога да им пожелая успехи. Надяваме се, че този човек ще остави една трайна следа в "Ботев" и българския футбол. Очакваме положителни резултати в най-скоро време. Шефът на ДЮШ Николай Киров ше бъде помощник на Ермин Шиляк от българска страна и ще му помага бързо да навлезе в обстановката. Остава и треньорът на вратарите. Да се надяваме, че Ермин Шиляк ще бъде регистриран до дербито с "Локомотив" (Пд). Ще направим всичко възможно, за да може да води следващия двубой. Знаете, че в българския футбол са идвали известни имена, и при нас са идвали. Успяхме да балансираме нещата - треньор и финансови възможности. За привличането му бяхме убедени от наши познати специалисти от Англия, Русия и Полша. Хората са тук, защото "Ботев" има школа в България и тяхното желание е тя да бъде доразвита, завърши Ангел Палийски.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна